ZAHVALNICA

Ni jedan događaj nije moguć bez ljudi, pa ni duhovni sadržaji, susreti i aktivnosti ne mogu se ostvariti bez dobre volje, založenosti i otvorenosti pojedinaca, skupina i zajednice. Vis je u petak i subotu pokazao da se zajedničkim putem može ostvariti mnogo dobra. To, znamo, ulijeva pouzdanje i sve nas čini ponosnima za ljudske i vjerničke potencijale našeg domaćeg čovjeka. Na tom tragu možemo sa sv. Ignacijem Lojolskim reći: Iskustvo nas uči da se nadati većem plodu ondje gdje je mnogo protivština.

Stoga priređivači 3. Planinarskog križnog puta Hvarske biskupije srdačno zahvaljuju svima koji su na bilo koji način doprinijeli u pripremi i ostvarivanju Križnog puta, posebno obiteljima koje su srdačno u svoje domove primile hodočasnike s Brača i Hvara. Uz nezaobilazne pojedince koji su se nesebično založili, a ime im je upisano u Božjem srcu, u ime Biskupije posebna zahvalnost ide onima koji su pružili organizacijsku i logističku pomoć, a to su:

Grad Komiža
Grad Vis
“Modra špilja d. d.” Komiža
Nautički centar Komiža
HVIDR-a Vis
Policijska postaja Vis
“Kapetan Luka” – brodski prijevoz
Poljoprivredna zadruga Podšpilje
Srednja škola “Antun Matijašević Karamaneo” Vis
Planinarsko društvo Hum
Dobrovoljno vatrogasno društvo Komiža
Dobrovoljno vatrogasno društvo Vis
Boćarski klub Komiža
Pekarski obrt “Kolđeraj” 
Udruga Palagruža
Udruga Lavurat za poja
Moto klub “Garbin” Komiža
Lovačko društvo Vis
Vladimir Mratinić (čašćenje u Čajnom polju)

Od srca Vam hvala!

don Ivica Huljev

← PROGRAM PLANINARSKOG KRIŽNOG PUTA NA VISU

GRAD VIS: SJEĆANJA DUGOGODIŠNJEG ŽUPNIKA →

1 komentar

 1. Vedran Jerčić

  Hvaljen Isus i Marija!
  Uvaženi Velečasni Ivica Huljev,
  i nakon tri dana od prekrasnog događaja na otoku Visu, Biskupijskog križnog puta, ja sam pun dojmova. Priznajem da sam na Vis došao sada, prvi put, u svojoj 55.godini (nikad nije kasno, potvrđuje i pater Ivo Plenković), vjerojatno mi je i zbog toga sve bilo prekrasno. Mišići me još uvijek zatežu, pa me u svakom trenutku podsjećaju na protekli događaj, nekako sam zadovoljan i sretan i kad boli.
  Trenutno pratim objave o Križnom putu putem interneta, našao sam na PUNTINI lijepo složen Prilog (slike, pisme, video) o petku 31.03., što je urednik nazvao prvim dijelom. Očekujem da ćemo vidjeti i drugi dio, opširniji i sadržaniji od prvog (jer su i događanja bila veća, dulja), jedva čekam. Rado ću te zapise podjeliti s prijateljima, koji možda neznaju da je Križni put zabilježen na tkav način i zainteresirati ih da nam se u sljedećim godinama priključe.
  I konačno, s time ću i zaključiti, kao suorganizator ovog događaja zajedno s don Tonijem Plenkovićem (i ostalim svećenicima, nikoga ne bi želio ispustiti), oduševljen sam Vašim nastupom pred nama hodočasnicima i Vašim načinom prezentacije crkava, njihove povijesti i sadašnjosti. Imate stila i znanja, to moram primjetiti, pa osim svega šta sam već rekao, zahvalan sam na svakoj riječi izrečenoj kod dolaska, prije odlaska i onoga između. Time ste pridonjeli mom općem dojmu prvog izleta na otok Vis i na tome sam Vam izuzetno zahvalan. Nadam se ponovnom susretu na jednom od naša tri otoka.
  Zahvalan, Vedran (i Marica) Jerčić
  Pražnica, Brač

Odgovori

Napomena: Objavljuju se samo imenom i prezimenom potpisani i obrazloženi komentari, pitanja i prilozi.

Autorski tekstovi urednika smiju se koristiti i prenositi bez ikakve dozvole, uz zamolbu da se navede izvor.

WEB DIZAJN I PODRŠKA: STJEPAN TAFRA.