KAKAV NAM SE BOG VRATIO?

Pogled u susjedno pravoslavlje: sličnosti i razlike

Znamo da YouTube nudi obilje korisnih sadržaja. Stoga bih posjetiteljima ove stranice preporučio da pogledaju izvrsno i osvježavajuće predavanje dr. Zorana Krstića, rektora kragujevačke Pravoslavne bogoslovije i profesora na Pravoslavnom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Riječ je o predavanju koje uvelike pogađa i našu društveno-religioznu situaciju. Nadam se da pravoslavni kontekst i jezik neće biti prepreka za analizu i uspoređivanje.

Drugo, predavanje bi bilo dobro pogledati osobno ili u manjim skupinama, posebno u mirnijim večernjim satima, te potom nastaviti razgovor o onome o čemu govori predavač.

Uz to, predavanje treba pogledati od početka do kraja, jer se samo tako može dobiti uvid u izrečene i neizrečene naglaske, a ne bi bilo loše i nekoliko puta.

Svaka sličnost…

← MARIJO, UFANJE NAŠE!

USPRAVI SE I POGLEDAJ →

1 komentar

  1. Mirna Čudić

    Uistinu poticajno i pronicljivo predavanje, prikaz današnje situacije traženja Boga (iskonska ljudska čežnja) ali na krivim mjestima. Očito je da i u sredini srpskog pravoslavlja, koje je uglavnom bilo ukorijenjeno u svetosavlje i nacionalističko srpstvo, otuđeno od evanđeoskog kršćanstva, sada ima pravih, autentičnih pastira svjedoka vjere, a istodobno i intelektualaca koji su u stanju, Duhom Svetim prožeti, dati istinitu sliku današnjeg zabrinjavajućeg stanja, ali i pružiti nadu.

Odgovori

Napomena: Objavljuju se samo imenom i prezimenom potpisani i obrazloženi komentari, pitanja i prilozi.

Autorski tekstovi urednika smiju se koristiti i prenositi bez ikakve dozvole, uz zamolbu da se navede izvor.

WEB DIZAJN I PODRŠKA: STJEPAN TAFRA.